Forårsudflugt 2024.


FORÅRETS HELDAGS BUSUDFLUGT GIK TIL SVERIGE ONSDAG DEN 22. MAJ MED FLG. PROGRAM:


FÆRGEN AFGÅR KL. 08.30. MØDE VED FÆRGETERMINALEN KL. 08.15.


PRIS KR. 450,00 INKL. FROKOST, EXKL. FÆRGEBILLET OG DRIKKEVARER.


Ingrid Dora Jarnbjer, som vi tidligere har haft et godt samarbejde med, har planlagt en rigtig smuk forårstur, der indeholder lidt af hvert – kirkekultur, herregårde og naturoplevelser – for os.


Vi starter fra Helsingborg Central, busholdepladsen, ca. kl 9, og kører så til Kågerød Kirke, hvor Thygo Brahes forældre ligger begravet. Der er en fin mindetavle over dem, og selve kirken er også seværdig. Derefter gør vi et lille stop ved Knudstorps herregård, som tilhørte Thygo Brahe. Her er en buste af ham. Ingrid vil undervejs fortælle om Thygo Brahe. Vi kører videre til Trollesholm, hvor vi gør et stop, og Ingrid fortæller om slottets historie.

Derefter kører vi til Vester Sallerup kirke, hvor der er meget fine kalkmalerier, og et billede, som man mener, forestiller Dronning Margrete 1. Det er malet, medens hun levede, så måske ligner det.


Herefter til Bosjøkloster, hvor vi begynder med frokost og kaffe. Greve Tord Bonde vil give os en guidet tur og fortælle – på pænt dansk - om slottet.

Turen går derefter til Søderåsens nationalpark, hvor vi går et stykke op til Kopperhatten, så man kan se den fantastiske kløft.


På hjemvejen kører vi måske ind ved Kvidinge for at se det store monument, som er rejst over den svenske kronprins Karl August, som faldt af hesten og døde her. Han var faktisk hertug af Augustenborg og hed egentlig Frederik Kristian August, men svenskerne kan ikke lide kongenavnet Kristian, derfor blev det til Karl. Det er en meget interessant historie, som kostede Axel von Fersen livet.


Derefter går turen tilbage til Helsingborg Central, hvor vi er ca. kl. 18.00.

Deltagerantallet er begrænset til 44.

 

Tilmelding kan ske ved generalforsamlingen den 15. april.

Sidste tilmelding og betaling den 5. maj til skolens konto:
reg.nr. 5357 konto nr. 0243 791 eller efter aftale.


Husk at få respons på tilmeldingen inden betaling.

Tove Blædel på tlf. 4970 8060, e-mail blaedel@post.tele.dk eller

Ellen vom Braucke på tlf. 4913 2774, e-mail vom.braucke@mail.tele.dk.


Mange venlige hilsener

Tove Blædel-Hastrup og Ellen vom Braucke.

 

 

NB: HUSK, at Sverige kræver billedlegitimation fx PAS eller KØREKORT.