Forårsudflugt 2023.


Forårsudflugten gik til Dragør den 9. maj med godt 40 deltagere.


Programmet:

Vi mødes ved Helsingør Busstation (ved Svingelport) på Jernbanevej kl. 9.00 eller ved Imerco i Espergærde Centeret kl. 9.15 og kører mod København.


Vi skal først en tur igennem dele af Københavns nybyggeri, herunder Ørestaden, som mange sikkert ikke kender, og slutter i Amagermuseet i Dragør. Her er der tid til på egen hånd til at udforske museets 2 gamle firelængede gårde og deres fine bondehaver. Gårdene ligger i Store Magleby, også kendt som hollænderbyen pga. den nederlandske indvandring i 1500-tallet. Museet er bl.a. kendt for sin fine samling af gamle egnsdragter og malerier af kendte malere som Julius Exner og Paul Fischer m.fl.


Derefter kører vi ind til selve Dragør, hvor vi skal nyde frokosten i de lidt specielle omgivelser på Dragør Fort. Fortet stod færdigbygget i 1915 og var en del af Danmarks og Københavns forsvar indtil omkring år 2000. I dag er her hotel, restaurant, lystbådehavn og rekreative områder.


Efter frokosten er der tid til på egen hånd til at gå en tur gennem Dragørs smalle gader og ”slipper” og nyde denne smukke og hyggelige gamle fiskerby. Midt på eftermiddagen forlader vi Dragør og sætter kursen mod Espergærde og Helsingør. Vi forventer at være hjemme her ca. kl. 16.30.


Dagsturen koster kr. 500,- inkl. bus, entré til Amagermuseet og frokost ekskl. drikkevarer.


Tilmelding ved generalforsamlingen den 17. april (husk at opgive påstigningssted)

eller til:


Tove Blædel på tlf. 4970 8060, e-mail blaedel@post.tele.dk eller

Ellen vom Braucke på tlf. 4913 2774, e-mail vom.braucke@mail.tele.dk.


Betaling senest den 1. maj til skolens konto 5357 / 0243 791  eller efter aftale.


Mange venlige hilsener

Tove Blædel-Hastrup og Ellen vom Braucke